Verhuisbus huren

Autoverdelers Blog

Verhuisbus huren

Ooit wel eens nagedacht over het huren van een verhuisbus? Dit is, zeker als u van plan bent met een groot inboedel te verhuizen, een ideale en gemakkelijke manier en misschien wel goedkoper dan wanneer u een verhuisservice inhuurt.  Een verbus huren gaat in eerste instantie zonder chauffeur. Dit betekent wel dat als u een bus zonder chauffeur huurt, er iemand, het liefst twee, in het bezit dient te zijn van een geldig rijbewijs voor de bus. Zeker op een lange afstand is het aan te raden om sowieso twee mensen te hebben, gezien de rijpauzes, die men dient in te lassen voor een niet te inspannende verhuizing. Al met al loont het om u te verdiepen, als u van plan bent om een grote inboedel te verhuizen. 


Voor- en nadelen van een bus huren zonder chauffeur

Zelf een verhuisbus huren, geeft enorm veel vrijheid.  Zeker als mensen met elkaar kunnen afstemmen over het verloop van de verhuizing. Met een eigen bus maak je al vlot wat voortgang, zonder dat dit ten koste gaat van de gezelligheid wanneer men met vrienden verhuist of wanneer mensen elkaar goed kennen.  In principe volstaat voor de meeste verhuisbussen een regulier rijbewijs. Een nadeel is de juiste papieren die men in het bezit moet hebben als het gaat om een bus met meer dan acht zitplaatsen. Om deze te mogen besturen heeft u een D-rijbewijs nodig. Dit is een officieel busrijbewijs. Er bestaat ook een D1-rijbewijs. Dit is een rijbewijs voor chauffeurs die doorgaans bussen besturen waar er maximaal 16 zitplaatsen zijn.


Voor- en nadelen van een bus huren met chauffeur

Huur je een verhuisservice in dan heb je geen omkijken naar de route en eventuele busrijbewijzen. Een erkende, professionele verhuisbedrijf zal de verhuizing, op uw wensen, verzorgen. Op deze manier houdt u er de vaart in, zonder dat u meermalen heen en weer dient te rijden. Een groot nadeel is misschien wel dat men rekening dient te houden met de werktijden van de verhuiskrachten en dat hun diensten ook een extra kostenpost betekenen.  Wat u kwijt bent is uiteraard afhankelijk van uw wensen.

Afrondend, waar u rekening mee moet houden bij een verhuizing is:

* Of en zo ja voor hoe lang u de verhuisbus wilt huren

* Welk soort bus wilt u huren

* Of u liever een verhuisbedrijf belt

Uiteraard doet u er wijs aan om voldoende inlichtingen op te vragen als u van plan bent een verhuisbus te huren. Dit voorkomt onnodige verrassingen.  Vraag dus naar de borg van de huur, de randvoorwaarden en bedenk u dat vragen, weten is.  Als u eenmaal alles duidelijk hebt, kunt u uw beslissing maken.

Delen

15 juni 2017

Auto Dealers blog

Ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehands auto? Of heeft jouw auto een onderhoudsbeurt nodig? Dan kan je bij diverse auto dealers terecht. Als je een auto gaat kopen, moet je goed onderhandelen over de prijs. Ze zeggen in eerste instantie altijd een hogere prijs, zodat er nog onderhandelingsruimte is. Ook voor het onderhoud van je auto kan het geen kwaad om bij diverse dealers prijzen op te vragen. De tarieven lopen namelijk nogal uit een. Vraag dan ook goed na wat ze wel of niet doen bij een kleine of grote beurt. Hier zit namelijk ook nog weleens verschil in. Lees hier meer over in mijn blog. Leuke artikelen en interessante linkjes!