Klassieke voertuigen: waan je James Bond in een Triumph oldtimer

Autoverdelers Blog

Zo nu en dan en als je geluk hebt, zie je nog weleens een rijden; een Triumph oldtimer. Op speciale evenementen voor oude auto's en motoren is er altijd extra aandacht voor de Triumph oldtimer, het neusje van de zalm onder de oldtimers. U weet wel, die prachtige sportwagens van weleer. De auto van James Bond, de Triumph Stag. Nog steeds heeft de Triumph oldtimer ongekende aantrekkingskracht op vrijwel elke autoliefhebber. 


Pieken

Over de geschiedenis van de Britse autofabrikant kun je een heel dik boek schrijven. De autoproducent kende hoge pieken en diepe dalen en ging tijdens de Tweede Wereldoorlog failliet. Behalve de bekende sportwagens leverde Triumph overigens ook een reeks familieauto's. Deze modellen bleken beduidend minder populair dan de reeks aan sportwagens die Triumph fabriceerde. In 1984 verdween de naam Triumph definitief van het autotoneel toen het laatste model vervangen werd door de Rover 200. BMW kocht daarna Rover en beschikt nog steeds over de merknaam Triumph.


Triumph oldtimer

De liefhebbers van Triumph moeten het tegenwoordig doen met de oldtimers. De Triumph oldtimer is dé oldtimer onder de oldtimers. Waar 'm dat in zit? Wellicht in het design van de Italiaanse ontwerper Giovanni Michelotti en wellicht zit het ook in de zeker voor die tijd ongekende rijeigenschappen en het vermogen van de wagens. Topmodel van Triumph was zonder enige twijfel de Spitfire. Wie aan dit model denkt, denkt automatisch ook aan James Bond. 007 reed namelijk bijzonder graag in een Triumph, en dan met name de Stag. Sean Connery commandeerde in de rol van 007 in de film 'Diamonds are Forever' zelfs de Stag van een diamant smokkelaar. Later speelde de Stag ook een hoofdrol in de populaire BBC-serie 'New Thinks'. Hoewel populair om het uiterlijk, kampte de Stag met chronische motorische problemen. En hoewel dus mateloos populair, bleef de verkoop van de Triumph Stag ver achter bij de verwachtingen. Ook de prestaties van Triumph spraken immer tot de verbeelding. De Spitfire bijvoorbeeld, startte in 1962 met een 1147 cc-motor. De laatste modellen beschikten zelfs over 1493 cc. Ook onder de motorkap was de Triumph dus altijd heel bijzonder.


Liefhebbers

De magie van de Triumph is altijd gebleven. Al is het nu alleen nog likkebaarden van de Triumph oldtimers. Nog steeds leggen de echte liefhebbers veel geld neer om dé sportwagen van weleer in bezit te krijgen. Om zich zo heel even James Bond te kunnen wanen. Om de show te stelen op elk oldtimerfestival of om er gewoon op een zomerse zondag heerlijk op uit te gaan. Geef ze eens ongelijk!

Wilt u plaats nemen achter het stuur van een Triumph oldtimer, neem dan contact op met Autobedrijf Timmer.

Delen

1 september 2017

Auto Dealers blog

Ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehands auto? Of heeft jouw auto een onderhoudsbeurt nodig? Dan kan je bij diverse auto dealers terecht. Als je een auto gaat kopen, moet je goed onderhandelen over de prijs. Ze zeggen in eerste instantie altijd een hogere prijs, zodat er nog onderhandelingsruimte is. Ook voor het onderhoud van je auto kan het geen kwaad om bij diverse dealers prijzen op te vragen. De tarieven lopen namelijk nogal uit een. Vraag dan ook goed na wat ze wel of niet doen bij een kleine of grote beurt. Hier zit namelijk ook nog weleens verschil in. Lees hier meer over in mijn blog. Leuke artikelen en interessante linkjes!