Triumph Oldtimer: een klassieker voor je collectie!

Autoverdelers Blog

Oldtimers spreken tot de verbeelding. Ze worden enerzijds als investering gekocht, maar ook liefhebbers van een specifiek merk azen soms op die unieke stuks die nog in omloop zijn. Wat voor type oldtimer eigenaar jij ook bent, een Triumph oldtimer, bijvoorbeeld van Autobedrijf Timmer, mag niet in je collectie ontbreken!

Het merk Triumph
Triumph is een klinkende naam die iedereen kent. Het bedrijf werd opgericht in 1885 als fietsenbouwer. Rond de eeuwwisseling experimenteerde men er met het plaatsen van motortjes op de fietsen en zo werd de eerste, zeer eenvoudige, Triumph motorfiets geboren in 1902. Door de overname van de autoproducent Dawson Car Company kreeg Triumph in 1921 ook een aandeel van de automarkt in handen.

Pas vanaf de jaren vijftig ging Triumph echte sportwagens produceren, deze prachtige wagens zijn vandaag erg gegeerd als verzamelobject. Uiteraard is het merk ook steeds motoren blijven produceren. De markt voor Triumph motor oldtimers is dus zeker ook interessant voor de liefhebber met een lager budget.

Populaire modellen
Uiteraard is de Triumph Spitfire het meest gekende automodel van het merk Triumph. De auto schitterde wereldwijd in talloze films en series en is daarom ook het best gekend bij het brede publiek. De prijs van een goed onderhouden Triumph Spitfire valt relatief goed mee, zeker als je bedenkt dat het een populaire oldtimer is.

Van de TR (Triumph Roadster) zijn veel bescheidenere oplages gemaakt. De oldtimers zijn voor verzamelaars dus iets moeilijker te vinden waardoor de waarde voor de pure investeerder interessanter kan zijn. Van de TR 5 werden een kleine 3000 stuks gebouwd en van de TR 250 net geen 8500 stuks. Wie echt wil inzetten op het een hoge toekomstige meerwaarde, gaat best naar deze reeds prijzige modellen op zoek. Een TR 250 en TR 5 kosten al snel twee tot vijf keer zoveel als de Spitfire!

Waardebehoud
Ben je een grote liefhebben van een oldtimer, koop dan steeds met je ratio en niet met je gevoel. Een oldtimer kan veel plezier opleveren maar ook veel kopzorgen met zich meebrengen. Zet je budget niet te strak en koop steeds een wagen die geen roestschade vertoont en indien mogelijk een oldtimer die nog rijdt.

Het opknappen van een wagen klikt misschien erg romantisch, maar kan na verloop van tijd een doorn in het oog worden. Pas als je echt ervaring hebt in het renoveren van oldtimers wordt dit aangeraden. Want geef toe, je wilt toch vooral van die prachtige Triumph oldtimer genieten!

Delen

9 november 2021

Auto Dealers blog

Ben je op zoek naar een nieuwe of tweedehands auto? Of heeft jouw auto een onderhoudsbeurt nodig? Dan kan je bij diverse auto dealers terecht. Als je een auto gaat kopen, moet je goed onderhandelen over de prijs. Ze zeggen in eerste instantie altijd een hogere prijs, zodat er nog onderhandelingsruimte is. Ook voor het onderhoud van je auto kan het geen kwaad om bij diverse dealers prijzen op te vragen. De tarieven lopen namelijk nogal uit een. Vraag dan ook goed na wat ze wel of niet doen bij een kleine of grote beurt. Hier zit namelijk ook nog weleens verschil in. Lees hier meer over in mijn blog. Leuke artikelen en interessante linkjes!